Nu vill jag kliva ur ”garderoben…”

Jag har smygit och hemlighållit delar av mig själv av rädsla för vad människor ska tycka och tänka om jag visar hela mig, delar jag själv haft svårt att acceptera. Nu delar jag det med offentligheten…

Jag är medial!! Så, nu sa jag det :). Jag har en stark audiotiv röst som jag kan stänga av och på. Genom åren har jag mött människor i vägledande syfte, människor som redan har acceptans för det intuitiva och mediala, det har känts tryggast. Nu vill jag inte vara rädd för vad människor ska tycka om det/mig. För mig är det naturligt integrerat i mitt liv och jag tänker inte på det som att jag är medial, det bara finns där.

Du som läste mitt blogginlägg ”Jag har provat ‘panikångest’.” Där jag beskriver en för mig skräckfylld upplevelse. Det gav mig något – något som kom att ta många år att utveckla, en svår och brokig ”uppochnerresa” med många starka upplevelser och insikter. Här startade min mediala resa har jag förstått senare. Många trodde att jag var tokig när jag försökte förklara vad jag gick igenom, några tog avstånd, ja – faktiskt! – Alla jag upplevde som mina närmaste vänner försvann längre och längre bort tills de inte existerade längre. Men för mig fanns ingen återvändo, jag kunde inte lägga mig ner och dö! Det var inget alternativ, jag kunde heller inte återvända till mitt tidigare livsmönster så det var bara att ”åka med”.

Jag kanske skrämmer någon nu, som kommer ihåg mig som ”15 åringen med tuff attityd” eller den seviceinriktade ”tobakshandlaren, trubaduren, ölförsäljaren” eller ”grannen som ständigt snickrade på huset.” Själv upplever jag mig likadan som alltid med den skillnaden att jag är mer lyhörd, inkännade, ödmjukare och försöker leva utan negativa värderingar. Jag är mer öppen för våra olikheter och vill se det bästa hos människor.

Jag är inte religiös men andlig, som för mig uttrycker sig i ett djupare intresse för människors utveckling, större nyfikenhet på livet. Jag tror att livet har mer att erbjuda än bara det vi kan se, förstå och ta på. Vi upplever livet genom känslorna och att känslan påverkas av hur vi ser på oss själva i förhållande till andra och världen, eller tvärtom. För att skapa en djupare förståelse och ett ljusare synsätt måste vi människor sluta filtrera allt genom våra gamla synder och förstå att vi är inte våra synder, det var en del av vår utveckling, men vem vill vi vara nu? Det bestämmer vi själva.

Som Kay Pollak skriver i sin bok (att välja glädje): ”Du är inte arg av det skälet du tror” eller ”du är inte irriterad på andra av det skälet du tror” eller ”om människorna runt mig kunde ändra på sig lite, så skulle jag må bättre.” Förändringen börjar med en TANKE hos oss själva. Så här: En repetitiv god tanke leder till en bra känsla som leder till en positiv handling, prova! 🙂

Idag använder jag min mediala förmåga när jag träffar klienter men endast med deras medgivande. Jag tar även medialvägledning per telefon. På mottagningen blandar jag hypnos, coaching och det mediala med andra tekniker som leder klienten framåt.

Tack! för att du läst mitt inlägg.

John Eriksson                                                                www.jagkraft.se       070-6772115

8 reaktioner på ”Nu vill jag kliva ur ”garderoben…”

 1. Hej John, ännu ett bevis på att jag är ”uppkopplad” – mer än förut. Brukar sällan följa eller titta på startsignal på Fb utan min egen och några andra Vänner jag följer. Nu alldeles nyss var jag på väg att stänga ner datorn och kände plötsligt att jag skulle gå ut på startsidan – inte gjort det på månader… Och så ser jag ett inlägg där detta blogginlägg är delat! Ja och? undrar kanske du – eller inte?!
  I somras så provade jag också på ”panikångest” – några fruktansvärda dagar som sprängde alla hinder och murar jag skapat i detta och andra liv och allt ALLT hemskt rasade genom mitt system – ja du vet 🙂

  Och nu är jag förändrad – har alltid varit andlig – uppkopplad – intuitiv – men nu är det knivskarpt. Vet inte än vart detta leder mig mig… är inne i nya marker och tampar nya stiga med en djup övertygelse att Livet vill ha mig här. Jag har en uppgift!

  Tack att du delar! Ska läsa om din ”prova på panikångest” upplevelse nu!

  Allt gott du människa i Livets tjänst ❤

  Gilla

 2. Hej Sofia, Tack för att du delar med dig. Det är förunderligt hur vi får det vi behöver i stunden, när vi är lyhörda på vårt inre. det låter som du har en spännande resa framför dig. Lycka till på din resa 🙂

  Gilla

 3. Chrisitna

  🙂 Det är möjligt att du upplevt dig vara i en garderob, men i mina möten med dig har garderoben åtminstone saknat dörr. Du är inte ”bara medial”, du är dessutom villig och förmögen att använda det till hjälp för oss som vill koppla upp via dig,- och dina förmågor. För mig har det betytt mycket och jag är tacksam för dina gåvor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s