”Drullputte” och hans räddare…

Två scenarion utspelar sig här. Vem av dessa två personer är du?

vent hole
vent hole (Photo credit: D.Clow – Maryland)

”Drullputte” är ute och går sin dagliga runda några kilometer utanför byn där han bor, men bestämmer sig för att ta en extra sväng ut i okänd terräng. Plötsligt brakar det till under honom och han faller handlöst fyra meter ner i ett gammalt hål. Det finns inga greppvänliga utstick på hålets väggar. ”Drullputte” inser att han kommer att bli kvar i hålet utan möjlihet att rädda sig själv. Blöt, rädd, skadad och hungrig ligger han hopkurad och fryser. Med jämna mellanrum ropar han och gör ljud i förhoppning om att någon hör honom och han kan få hjälp.

Scenario 1) Då kommer ”Empati” löpande genom skogen och hör ”Drullputtes” jämrande rop. Han förstår att någon är i fara och springer mot ljudet. Till slut finner ”Empati” den medfarne Drullputten. ”Empati” förstår att tiden är knapp och säger –Här! Ta min vattenflaska och min tröja, det är två kilometer in till byn, jag springer så fort jag kan och är strax tillbaka med hjälp. ”Empati” hängde sin röda toppluva på en pinne intill hållet, sen sprang han och hämtade hjälp.

Scenario 2) ”Sympati” är ute och botaniserar i skogen, luktar och känner på naturen när han hör ett klagorop inifrån skogen och skyndar sig genast dit, ”Sympati” ser stackars ”Drullputte” ligga skadad i botten på hålet. ”Sympati” tar ett snabbt beslut och hoppar ner och tröstar honom…

Vem av dessa två godhjärtade personer vill du vara?

John

2 reaktioner på ””Drullputte” och hans räddare…

  1. Heidi

    Fan va kul! jag är båda men som medlem i civilförsvaret gäller räddning av liv och då hjälper det inte enbart att trösta man måste handla också. Så jag väljer det första. Det andra tar vi när personen är upphissad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s