Kan du ändra ditt synsätt med en tanke?… vad händer då?…

P5307771.ORF

”Du är skaparen av dina tankar.                                                                                                 Vilket betyder att, på något                                                                                               metafysiskt sätt är du                                                                                                           skaparen av ditt liv.”

Vi är alla drabbade av föräldrarnas och andra auktoriteters  tillkortakommanden, såsom kontrollbehov, dåligt humör, inget tålamod och andra rädslor som de projicerar på barn. Barn är försvarslösa mot dessa krafter, både fysiskt. emotionellt och mentalt…

Ur detta perspektiv ska vuxenvärlden visa barnen vägen till självständighet. Självklart kommer föräldrars föreställningar om saker och ting att färga barnens synsätt på sig själva och världen. Föräldrars värderingar om hur man ska tänka, känna och handla i olika situationer kommer att införlivas. Framförallt kommer beteenden och attityder att överföras till barnen.

När vi barn sen blir vuxna och i tysthet skuldbelägger våra föräldrar för att det skulle ha tänkt och gjort annorlunda, blir vi passivt aggressiva. Vi bannar oss själva för att vi inte orkar med, kan eller duger riktigt bra som vi är och vi håller dem ansvariga för misslyckanden och dåligt mående. Samtidigt är vi rädda att såra våra föräldrar eller att bli uteslutna ur gemenskapen, vi vågar inte gå emot deras ideal och värderingar eller anklaga dem för ett dåligt beteende. Vi har nu blivit det vi såg upp till som barn men som vi ser ner på i dag som vuxna, vi styrs av våra rädslor precis som föräldrarna gjorde..

Som myndig och vuxen person är vi ansvariga för hur vi väljer att skapa våra liv, oavsett hur vår uppväxt var beskaffad. Med kreativitet, mod och en positiv målbild kan vi välja att medvetet och aktivt, med tanken skapa det vi vill vara och leva.

Allt gott till dig

John

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s