Varför bet jag inte ihop och ”höll käften?”

Hur många gånger har jag inte ångrat ett uttalande eller ett beteende jag haft. Jag har spottat ve och fasa både över mig själv och andra. Obetänksamt har jag handlat i affekt och sårat trots att det inte varit min intention. Under en tid hade jag minnesbilder och känslor som ploppade upp i mitt medvetande, det handlade om vad jag sagt, gjort eller om jag varit för mycket eller för lite.

Dessa flashback’s fick min kropp att rycka till och följden blev skam eller ångest. Jag förstår idag att jag inte ÄR mina felsägningar, negativa reaktioner eller misstag. Jag är den jag väljer att vara och jag förlåter mig själv för att jag inte kunde bättre då. Som Kay Pollack sägher: ”Det bästa med det som varit är, att det inte är här nu och det kommer aldrig tillbaka.” Vilket sanslöst bra påstående!

”What’s over is over. You did what you knew how to do. It wasn’t right or wrong or good or bad it just was. But all you’ve got is today. You can’t have it back.”

Dr Wayne W. Dyer

En reaktion på ”Varför bet jag inte ihop och ”höll käften?”

  1. Heidi

    Hej John, jag känner igen en del av det du skriver om. Jag har alltid tills för en tid sedan ångrat allt jag sagt och gjort. Har jag sagt för mycket? Har jag sagt saker som jag aldrig borde sagt? Vad tänker personer om mig nu när jag berättat så mycket om mig själv? Tror dom att jag är dum i ”huvet” eller??? Vågar jag vara mig själv eller ska jag backa undan för tänk om jag gör bort mig och säger fel saker eller gör fel saker? Usch! så svårt det här är att komma över. MEN jag har kommit över det nu men även lärt mig att ”tala är silver och tiga är guld” i vissa lägen men ändå är jag mig själv fullt ut numera för jag vill vara som jag är och vara min egen personlighet då trivs jag allra bäst för det är JAG. Det är mycket vi människor behöver hjälp med att förändra i tankesättet om vi kommit snett på något sätt. Hälsningar Heidi

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s