Stor forskningsstudie för rökavvänjning med hypnos – (Tre gånger effektivare än nikotintuggummi och fem gånger effektivare än viljestyrkan ensam)

För den som lider i sitt rökande kanske den här studien kan ge lite hopp i bedrövelsen. Rökning dödar, det vet vi, det står ju på cigarettasken till och med. Men oftar är vanan och begäret större än förmågan att sluta. Jag kan hjälpa dig sluta. Om du har viljan har jag kunskapen och tillsammans fixar vi det. Jag har själv väldigt goda resultat med rökavvänjningskunder. Räkna med 2-3 sessioner…

Rökavvänjning A Meta-Analytic Jämförelse av effektivitet rökavvänjning Metoder. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1387394 http://psycnet.apa.org/journals/apl/77/4/ 554 /

Resultat: De fann att av alla de tekniker som används, var hypnos den mest effektiva. De fann att en enda session av hypnos var tre gånger effektivare än nikotintuggummi och fem gånger mer effektiv än viljestyrka ensam (viljestyrka var 6%, nikotintuggummi var 10% och en enda hypnos session var 30%).

Anmärkningar: Institute of Actuaries (i USA) har haft uppdraget och gjort den största studien någonsin på rökavvänjning. Det analyserade statistiskt resultaten av 633 studier på rökavvänjning involverar 71.806 deltagare.

Journal of Applied Psychology. Vol 77 (4), Aug 1992 554-561
Av: C. Viswesvaran, FL Schmidt, Institutionen för ekonomisk och organisationer, University of Iowa, Iowa City 52242

John

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s