Är du arg och ledsen – Med oro och svängigt humör? – Hypnos hjälper…

När stressen är stor och återhämtningen uteblir tappar man fokus och koncentration. Man blir lätt irriterad, arg och fräser ifrån, lika lätt blir man ledsen och känner sig kraftlös. Varför säger vi inte ifrån, prioriterar oss själva -sätter gränser tidigare och sparar på krafterna..?

Vi vill alla vara supermänniskan som klarar allt och se till att samtliga är nöjda. Samtidigt glömmer vi bort egna behov och till slut står vi framför den berömda ”väggen” och undrar vad som hände. Följderna kan bli ångest, panik, depression, och utmattning med långdragen konvaliscens.

Kanske behöver du lära dig att säga nej och sätta gränser och börja delegera uppgifter både på jobbet och i hemmet. Oro för framtiden kan vara; ”Hur ska det gå för barnen, Klarar vi oss ekonomiskt, vad händer med världens alla krig, miljöförstöringen, flyktingproblematiken, svälten och alla katastrofer.”  Du har kanske koll på allt i hemmet och är trygg med dina rutiner, men kroppen orkar inte och du mår inte bra. Du få hjärtklappning, svettningar, tryck i bröstet, klump i magen, svårt att andas, mycket tankar och svårt att fokusera, då vet du att kroppen börjar säga ifrån.

Tänk om det är så att du är värdefull och älskad även när du inte överpresterar, är charmig, rolig och engagerad – gör allt perfekt, är duktig och tar ansvar för alla runt dig. Att du är accepterad och värdefull när du vilar, vårdar och bejakar dig själv, det är ingen självklarhet för många människor.

När stressen blir för påtaglig blir man blir lätt ledsen, irriterad, arg, sover dåligt och ryter åt småsaker. Och som ”topping” kommer dåligt samvete, som följs av oro med stresspåslag och man får ingen ordning på tankarna som bara irrar. Det blir ett ekorrhjul som är svårt att hoppa av från.

Ofta handlar det om egenvärdet och självsynen. Någonstans i livets karusell fick du kanske en törn och du tappade kontakten med ditt autentiska själv. Någonstans har du lärt dig detta negativa beteende, men det går att lära om.

Jag möter människor med denna problematik varje dag i mitt arbete som hypnosterapeut. Jag vill berätta att det finns alla möjligheter att ändra sin negativa spiral. Känner du igen dig i beskrivningen så vill jag att du ska veta; ”Du kan få hjälp med att frigöra negativa känslor såsom stress, spänningar, oro, ångest, vrede och sorg. Och även ändra synsätt, tankar och beteende.” Alla människor har förmågor och kompetens inneboende i sig. Med olika övningar, tekniker, hypnos och ”verktyg” skapar vi självmedvetenhet. vi öppnar upp för ett inre läkande som stärker både kropp och själ.

Du är välkommen till mig. Om har du frågor får du gärna ringa eller maila 0706-772115  – john@jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

2 reaktioner på ”Är du arg och ledsen – Med oro och svängigt humör? – Hypnos hjälper…

  1. Hej
    Såg detta och tänkte direkt på att jag måste dra i alla halmstrå jag kan. Har en 13-åring som tappat livsgnistan. Dagens skola är inte lätt. Trots jag drar mitt hår och kontaktar skolan så händer inget. Varit på första linjen men att prata känner jag inte hjälper! Hur skulle du kunna hjälpa oss. Jag har varit sjuk i 18 år och är sjukpensionär sen några år tillbaka så ekonomin är stram. Men mitt barn är ju i fokus!! Med vänlig hälsning, Marianne Maguire

    Gilla

    1. Hej Marianne. Det låter inte så bra att ni har det så. Svårt att svara något alls på vad jag kan eller hur jag kan hjälpa till då jag inte vet vad som hänt eller vad som pågår. Om du vill kan diu berätta lite mer ingående om din dotters vardag och signifikanta händelser i hennes liv. Och om du vill kan du maila mig på john@jagkraft.se så slipper du ta det här i kommentarsfältet. Mvh John

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s