Hypnos

Vad är Hypnos?/ Hur går det till?/Varför hypnos?

Hypnos är i sig ingen terapi. Det fungerar som ett verktyg för att nå djup mental och fysisk avslappning med högt fokus och på det inre. Man kan säga att det är ett ”verktyg” för att kunna utföra positiva förändringar. I det omedvetna lagras våra känslor och minnen. Där finns våra präglingar och program vi fått genom tidigare erfarenheter. Hypnos handlar om att stilla tankarna, bli avslappnad, att släppa analys och kontroll. I detta tillstånd blir du så starkt närvarande och fokuserad på ditt inre, att du får tillgång till det undermedvetnas kunskap om dig själv och kraft att läka.

Kan det vara på det här viset, att något inom dig, men utanför din kontroll, orsakar problem för dig, och att alla intellektuella sökvägar är uttömda men problemet kvarstår. Isåfall kan svaret ligga djupt inbäddat i den omedvetna, bortträngd av det undermedvetna för att skydda dig. Symptomen kan uppträda både mentalt, fysiskt och emotionellt. Några uttryck kan vara: Stress, oro, rädsla, ångest, panik, vrede, sorg nedstämdhet, ältande tankar, smärta m.m.

Under behandlingarna öppnar vi upp vägarna till det undermedvetna. På det viset kan vi lyfta upp det bortträngda innehållet (smärtan/konflikten) till ytan och neutralisera det, oftast försvinner symptomen och man mår bättre. Vi arbetar även coachande i hypnos vilket skapar medvetenhet. En annan teknik är att ge nya förslag till det undermedvetna, sådant som stärker och främjar klientens välmående (suggestionsterapi).

Hypnosterapi är en snabb vägen till bättre balans. Det beror på att i  det hypnotiska tillståndet är man hypermottaglig för förändringar och nya positiva ideér kan slå rot.

Vad krävs av dig? All hypnos är egentligen självhypnos. Utan klientens medgivande blir det ingen hypnos. För att underlätta detta börjar vi med att tillsammans gå igenom förutsättningarna för hypnos, arbetssätt, antal sessioner, pris, förväntat resultat och problematik. Det är viktigt att du känner förtroende och lugn, har fått svar på alla dina frågor och att vi har undanröjt eventuella tvivel och funderingar.

Hur upplevs Hypnos? Det undermedvetnas ”språk” är i bilder (visuellt) och känslor. Vissa personer behöver mer tid och andra följer enkelt med i hypnos, några har svårt att se och uppleva till en början, men det är något som blir lättare efterhand. På samma sätt är det med upplevelsen efteråt. Några blir trötta efter en behandling, andra euforiska och stärkta, vissa upplever att gamla känslor kommer till ytan, någon upplever harmoni och lugn. Men bara lugn, allt är som det ska vara. Läs ”kunderna berättar” (menyraden).

Vill du fråga något, skriv då i kontaktformuläret så svarar jag så snart jag kan.

boka_tid_gron
Boka i Svedala
boka_tid_gron
Boka i Malmö

2 reaktioner på ”Hypnos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s