Stressar du?

Hypnos/Coaching & NLP för stresshantering

Stress

Stress – Orsak och verkan
Stress är den främsta orsaken till varför klienter kommer till mig. Det handlar ofta om att man har lagt “ribban” för högt. Många är överbelastade med arbete, men säger inte STOPP. Bakom den oförmågan finns ofta inlärda beteenden, som inte tillåter att man sätter gränser. Det inlärda är att man ska prestera bra, vara noggrann, anpassa sig, vara hjälpsam, förstående och ta ansvar. Följderna blir att man utarbetar sig och hamnar i resignation, nedstämdhet eller utmattning, med oro, rädslor och ångest som följd. Detta är klassiskt, man använder mer energi än vad man har och får inte tillräckligt med återhämtning.

Ur stress kommer många vanor och beteenden, exempel på detta är sockerberoende, osunda matvanor, för mycket alkohol, rökning m m. Vi kallar det för distraktioner eller stress- och ångestreducerare. Andra fysiska fenomen kan vara smärta i axlar, leder, nacke och rygg, krånglig mage, tryck eller klump i bröstet, minnesbortfall, svårt att somna in, koncentrationssvårigheter, lågt immunförsvar, migrän och spänningar. Stressen manifesterar sig helt enkelt i kroppen.

Om du är medveten om dina beteenden och känner igen dig i denna beskrivning, då är det kanske dags att ta tag i problemen. Det kan vara en god ide att kontakt mig så att vi kan arbeta med stresshantering och förlösa de “buggar” som orsakar stressen. Du kan då lära om och ingjuta styrka, trygghet, lugn och självtillit och med lätthet i sinnet börjar säga NEJ och sätta nödvändiga gränser för dig själv. På det viset får du den återhämtning du behöver

  • Välkommen till informationsträff “Om hypnos” den 5/8 kl. 18.00 – 19.15

    Anmäl dig genom att smsa datum, namn och “jag kommer”.
    Adress: Köpenhamnsvägen 13 i Malmö (Torsokliniken)
  • Om du kommer till mig för stresshantering kan du använda ditt sjukvårdsbidrag

Du är den viktigaste personen i ditt liv och det finns bara en av dig. Ta hand om dig!